BKR registreert minder mensen met problematische betalingsachterstanden

Het aantal Nederlanders dat als goede betaler bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) geregistreerd staat, is met 29 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Dat betekent dat 9,6 miljoen Nederlanders zonder betalingsachterstand in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) geregistreerd staan.

Het aantal Nederlanders dat met een betalingsachterstand wordt vermeld is sinds juli 2016 met 5 procent gedaald. Een en ander blijkt uit de BKR Kredietbarometer. In totaal staan er 10,3 miljoen Nederlanders geregistreerd in het CKI. Hiervan staat 93 procent zonder betalingsachterstand geregistreerd en 7 procent met.

BKR-directeur Peter van den Bosch: ''Sinds 2011 steeg het aantal consumenten met een betalingsachterstand elk jaar. In januari 2016 meten we voor het eerst weer een daling. Er zijn relatief veel betalingsachterstanden ingelopen en minder mensen hebben krediet dat zij niet kunnen afbetalen. Consumenten hebben weer wat meer te besteden nu de economie aantrekt. We willen dat deze daling doorzet en zetten de komende tijd dan ook vol in op informatievoorziening voor consumenten.''

Bron: nu.nl

Comments are closed.